Diefstal (intern)

Interne diefstal is voor veel bedrijven een probleem waar men niet goed raad mee weet. Het omvat onder meer diefstal van geld en/of artikelen door medewerkers en het ‘korting verlenen’ aan familie en vrienden.

Een onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel wijst uit dat de meest voorkomende vorm van interne criminaliteit de diefstal van tijd is: personeel dat bewust te kort werkt of te lang pauze neemt. Van de bedrijven geeft 20 procent aan hier last van te hebben. 17 procent heeft te maken met diefstal van goederen. Middels een plan van aanpak, trachten wij de interne diefstal in kaart te brengen en voor u op te lossen. Er zijn een aantal scenario’s mogelijk:

U weet niet of er wordt gestolen
Als u een vermoeden heeft dat er wordt gestolen, zult u eerst preventiemaatregelen moeten invoeren en uw administratie moeten verbeteren. Zodat eventuele interne diefstal ontdekt en aangepakt kan worden. Coppieters Consultancy & Onderzoek kan u hierbij behulpzaam zijn.

U weet dat er interne diefstal gepleegd wordt
Indien u interne diefstal heeft vastgesteld is een discreet onderzoek nodig, om de dader(s) te achterhalen. Hierbij kunnen technische hulpmiddelen zoals verborgen camera's noodzakelijk zijn. Coppieters Consultancy & Onderzoek heeft de kennis in huis om u als ondernemer te informeren wat hierin de mogelijkheden zijn met inachtneming van de privacywetgeving. In het bedrijf is bekend dat er wordt gestolen, de sfeer is aangetast.

Snel en doelmatig optreden is hierbij noodzakelijk. Het personeel dient te worden betrokken bij de opsporing van de diefstal. Een rechercheur van het recherchebureau analyseert aan de hand van persoonlijke interviews met het personeel, op welke manieren diefstal op de werkvloer binnen uw bedrijf mogelijk is. Naar aanleiding van deze analyse kunnen uw bedrijfsprocedures doeltreffend worden aangepast. Daarnaast dient er een onderzoek naar de daadwerkelijke dader te worden uitgevoerd.

U weet welke goederen gestolen worden en wie de dader is
Er dienen bewijzen verzameld te worden om de dader te kunnen aangeven en/of te kunnen ontslaan. Coppieters Consultancy & Onderzoek kan u behulpzaam zijn en u de vaak moeilijke gesprekken uit handen nemen.

 

Bel nu of vul het contact formulier in!
right-col-top

Terug bel verzoek


Bezig met het verwerken van het formulier

Dit kan enkele seconden duren moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at coppietersrecherche dot eu.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier of ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw reactie.

We zullen deze zo spoedig mogelijk beoordelen en reageren waar nodig of gewenst.

snel en flexibel inzetbaar 20 jaar recherche ervaring ministerie van justitie erkent gediplomeerd nieuwsgierig observatie deskundige
right-col-bottom