Alimentatie Onderzoek

Na een scheiding bestaat er vaak alimentatieplicht.  Het recht op en de hoogte van de alimentatieverplichting wordt vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en is wettelijk.

Wat te doen als de ex-partner zich onttrekt aan de alimentatieplicht en zich beroept op bijvoorbeeld het onvermogen tot betalen. Dit terwijl de ex-partner ondertussen wél 3 x per jaar op vakantie gaat en in een splinternieuwe auto rijdt.

In dit soort gevallen kunnen wij u behulpzaam zijn door de betalingsonmacht ontkrachten en aan te tonen dat de ex-partner over voldoende financiële middelen beschikt om zich te houden aan de alimentatieplicht.

Andersom kan zich ook de situatie voordoen dat u zich keurig houdt aan uw verplichtingen m.b.t. de partneralimentatie, terwijl u vermoedt dat uw ex-partner inmiddels samenwooont met een nieuwe partner.

U heeft er alle belang bij dit aangetoond te krijgen omdat de alimentatieverplichting vervalt indien uw ex-partner inmiddels duurzaam samenwoont.

Immers, de plicht om partneralimentatie te betalen eindigt als de ex-partner met een ander trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. De betalingsplicht eindigt dan van rechtswege (dus zonder rechterlijke tussenkomst) indien er voldaan is aan de eisen van artikel 1:160 Burgerlijk Wetboek (BW)

Bel nu of vul het contact formulier in!
right-col-top

Terug bel verzoek


Bezig met het verwerken van het formulier

Dit kan enkele seconden duren moment a.u.b.


Formulier is niet verstuurd!

Er is een fout op getreden, probeer het opnieuw of mail ons via info at coppietersrecherche dot eu.

Het Formulier is al een keer verstuurd!

U kunt het formulier of ongeveer 30 minuten weer versturen.

Bedankt voor uw reactie.

We zullen deze zo spoedig mogelijk beoordelen en reageren waar nodig of gewenst.

snel en flexibel inzetbaar 20 jaar recherche ervaring ministerie van justitie erkent gediplomeerd nieuwsgierig observatie deskundige
right-col-bottom